.

.

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pyhtää Triathlon 2.sija

Aika tasan kuusi viikkoa sitten aloin tuntemaan pistävää kipua vasemman jalkani ulkosyrjässä. Aluksi en kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota, koska kipu ei ollut jatkuvaa. Viikko sen jälkeen kun jalka oli ensimmäisen kerran oireillut, en pystynyt kävelemään enää kivutta. Nopeasti lääkäriin ja keppien kanssa kävely alkoi. Diagnoosia en saanut, vaan ohjeistettiin kylmä- ja kompressiohoitoon ja välttämään painon varaamista jalalle. Juoksu ja pyöräily jäi siihen paikkaan. Uintikaan ei aluksi sujunut kivutta, mutta sitä sain lääkärin ohjeiden mukaan harrastaa. Kaksi viikkoa kävelin keppien kanssa käteni rakkuloille ja sitten päätin, että alan pikku hiljaa varaamaan enemmän ja enemmän painoa jalalle. Kuntoutusharjotteiden tekemisen aloitin noin kaksi viikkoa lääkärissä käymisen jälkeen ja ensimmäisen kuntoutussession jälkeen jalka kipeyty niin perkuleesti. Kuului kuulema asiaan. Pikku hiljaa jalka alkoi kuitenkin kestämään rasitusta. Huonojakin päiviä on edelleen ja 100% kunnossa jalka ei vieläkään ole, mutta tänään sain kauan odottamani onnistumisen kisaamisen osalta.

Tänään päätin, että voispahan sitä kokeilla miten kulkee triathlonin saralla tällä hetkellä. Vuorossa oli siis Pyhtää minitriathlon (300m-16km-5km). Aika pienin odotuksin lähdin matkaan.
Hämmentynyt triathlonisti saapunut kisapaikalle. 

Vaihtopaikka kuntoon.
Avovesiuinnin suhteen oon koko kesän ollu todella epävarma. Välillä on kulkenut oikein hyvin ja välillä menny nii päin honkia. Onneksi uintia oli tänään vain 300m.
Tiedossa oli ensimmäistä kertaa mun ''triathlon uralla'' kunnon massalähtö. Kaikkien sarjojen osallistujat lähtivät samaa aikaan liikkeelle, miehet mukaanlukien. 
Lähtö sujui kuitenkin ilman sen suurempia ongelmia. Pirun ahdasta oli, mutta väkisin vaan eteenpäin. Ekan poijun tienoilla joku oikein ''herrasmies'' päätti uida ekaks mun yli ja sitten kun vahingossa osuin kädelläni hänen alaselkään niin päätti oikein katsoa taakse ja potkaista mua mahdollisimman kovaa rintakehään. Totta kaihan se sattui, mutta mua rupes ennemminkin ketuttamaan ja päätin sitten uida sen potkijan ohi. In your face!! Ja nousinkin vedestä ennen potkijaa.
Ja kyllä, tiedän, että triathlonuinti on kontaktilaji, mutta silti minun mielestä tuollaiset tähdätyt potkimeset eivät kuulu tähän lajiin!

Vaihto meni märkäpuvusta huolimatta oikein sujuvasti ja nopeasti olinkin jo polkemassa 35km/h nopeudella. Ensimmäiset 5km meni oiken vauhdikkaasti ja paljon suunniteltua kovempaa. Seuraavatkin 5km meni vielä huomattavasti kovempaa mitä olin ajatellut, mutta silti tuntui samanaikaisesti, että jaloista lähtisi kovemmatkin nopeudet ja toisaalta taas ei kulkenut yhtään. Vikat 6km tulinkin sitten jonkun naisen peesissä tuulensuojassa ;). Peesissä polkeminen olikin oikein hyvä valinta ja pääsin juoksemaan vähän tuoreemmilla jaloilla.
T2
Juoksuun lähdettäessä jalat oli yllättävän oudon oloiset ja tuntui, että mun juokseminen näytti varmaan oikein hupaisalta, mutta en antanut sen häiritä vaan painoin menemään.
Kuvista päätellen jalka on kuitenkin noussut XD

Yllättävän nopeesti alko tulemaan selkiä vastaan. Eka kahden naisen ohi ja sitten takaa-ajo jatkui. Koko ajan näin KuTu triathlonia edustavan naisen ja mä päätin, että hänet vielä kiinni saan. Noin 3km kohdalla tuli naisten kilpasarjan voittaja musta ohi, mutta tänään en hänen tahtiinsa pystynyt vastaamaan. 400metriä ennen maalia oli loivahko alamäki ja siinä tuli mun iskunhetki. Rullaavasti vaan alamäki alas ja tokaa ja kolmatta sijaa pitävien naisten ohi. Raivokkaasti vaan sprintterivaihde päälle ja satanen lasissa viimeiset 300m maaliin. 
Koville otti.
Kertaakaan en ole kisoissa loppukiriä hävinnyt, enkä hävinnyt tänäänkään! 

Mulla oli tänään ekaa kertaa Asicsin Gel-HyperSpeedsit jalassa ja näköjään niillä pääsi aikas kovaa. Aivan mahtavat kengät. Painoa niillä on vaivaset 130g ja ne on kyllä parhaimmat kisakengät lyhyisiin kisoihin. 
Juoksussa keskitahti tais olla jotain 4.20-4.30min/km mihin olen oikein tyytyväinen. En odottanut juoksun kulkevan näin nopeasti loukkaantumisen jälkeen.
Ensimmäinen Triathlonpokaalini!
Tästä on hyvä jatkaa treenejä kisakauden päätöskisoja ajatellen.

HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA!!










1 kommentti: