.

.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Tee hyvää urheilemalla

Nykyään monet meistä harrastavat hyvinkin aktiivisesti liikuntaa ja motivaatiota haetaan erilaisista asiosta. Toisia motivoi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttaminen, kun jotain toista voi motivoida esimerkiksi kilpailut. Meitä on moneen lähtöön.

Viime vuosina hyvän tekeminen urheilun avulla on lisääntynyt huimasti. On erilaisia järjestöjä ja hyväntekeväisyystapahtumia, jotka keräävät rahaa erilaisiin tarkoituksiin urheilun avulla. TEAM RYNKEBY on yksi niistä, joka yhdistää kaksi äärimmäisen tärkeää asiaa, liikunnan ja toisten auttamisen.

''Team Rynkeby on pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jota johtaa Team Rynkeby Fonden -säätiö.''

'''Idea ajaa pyörällä Pariisin sai alkunsa vuonna 2001. Rynkeby Foodsin työntekijä Knud Vilstrupin todettiin sairastavan erästä keuhkosairautta. Sen vuoksi hän halusi tehdä jotakin asian eteen ja elää hiukan terveellisemmin, vaikka tupakoinnin lopettaminen ei tullut hänen kohdallaan kysymykseenkään.
Hän halusi tehdä jotakin, mikä parantaisi hänen kuntoaan samalla, kun itse tekeminen tuntuisi mukavalta.''

Idea ko. hyväntekeväisyystapahtumaan on siis lähtenyt liikkeelle yhden ihmisen toimesta, mutta tapahtuma on kasvanut joka vuosi ja saa paljon hyvää aikaan.

Team Rynkeby-tiimejä on monessa eri maassa ja Suomessa niitä on esim. Espoossa, Helsingissä ja Tampereella. Jokainen tiimi treenaa vuoden ajan yhdessä pyöräilyä ja koko homma huipentuu kesällä kun porukalla ajetaan Pariisiin.  '' 


''Tapahtumaa edeltävän vuoden aikana osallistujat harjoittelevat pystyäkseen pyöräilemään reilut 1 200 km Pariisiin, mutta sen lisäksi he ovat sitoutuneet lahjoitusvarojen hankintaan syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.''

Kaikki vuoden aikana kerättävät varat menevät lyhentämättömiinä syöpää sairastaville lapsille.

Suomessa sairastuu noin 150 lasta syöpään joka vuosi. Syöpähoidot ovat todella kalliita ja raskaita sekä lapselle että hänen perheelleen. Lasten syöpien aiheuttajia ei aina tiedetä ja koska syövät ovat varsin harvinaisia lapsilla, voi niiden diagnosoimiseen mennä turhan paljon aikaa, koska ei osata etsiä niin vakavaa sairauttaa. Kaikki apu on siis hyvin tervetullutta.

Vaikka Team Rynkeby tekee paljon hyvää rahallisesti, auttaa se ihmisiä muutenkin. Voin hyvällä omatunnolla sanoa, että monet tutustuvat tapahtuman myötä ihmisiin joihin eivät välttämättä ikinä muuten tutustuisi ja solmivat näin uskomattomia ystävyyssuhteita ja pääsevät viettämään aikaa hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Pääsin itse testaamaan Team Rynkebyn treenit Espoon tiimin kanssa kevään aikana ja samanlaista yhteisöllisyyttä on vaikea muualta hakea. Tiimin jäsenien taustat vaihtelevat paljon, mikä jo itsessään on todella rikas piirre ja kun siihen lisätään vielä sama motivaattori niin eihän lopputulos voi olla muuta kuin erinomainen. 



Haku vuoden 2017 tiimeihin on nyt käynnissä, joten jos etsit motivaatiota treeneihisi talven pimeisiin päiviin niin Team Rynkeby on loistava valinta! Sinun ei tarvitse olla huippu-urheilija pysyäksesi treeneissä mukana, vaan oma innokkuus riittää. Tiimin ideana ei ole kilpailla keskenään, vaan tehdä hyvää ja samalla pitää hauskaa ja ehkä siinä samalla saattaa kuntokin parantua ;). Eli tiimiin hakemalla ei menetä mitään! Mikä olisikaan parempaa kuin huolehtia omasta terveydestään ja samalla pystyä edistämään vielä muidenkin hyvinvointia!

Yksityiskohdat tiimeihin hakemisesta ja koko touhusta löydät TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti