.

.

perjantai 14. elokuuta 2015

Kohti tuntematonta...

Tämä kesä on ollut mulle todella raskas urheilun suhteen. En ole yltänyt ihan sille tasolle mille olisin halunnut ja loukkaantuminen sotki myös asioita hieman. Huomenna on kuitenkin tiedossa yksi tämän kesän päätavotteista, nimittäin Helsinki City Marathon. Itsehän en ole ikinä maratonia juossut ja sen takia huominen jännittää aikalailla. Tiedän, että kunnon puolesta pystyisin juoksemaan alle neljän tunnin, mutta jalkaongelmat aiheuttavat turhankin paljon ahdistusta. 100%:ssa kunnossa en siis ole.

***

Viime viikkoina olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman pitkiä treenejä, jotka ovat toimineet hyvin kroppaa pitkään urheilusuoritukseen valmistavina treeneinä.




Tein pari pidempää pyörälenkkiä ja viime viikon keskiviikkona päätin vetästä vielä viimesen kunnon pitkän juoksulenkin ennen maraa.


Valitsin juoksulle tarkoituksella kuuman päivän, että tietäisin sitten vähän miten varautua 42km taivallukseen jos sattuu olemaan mulle lämmin sää eli yli 15 astetta. Lenkki meni kokonaisuutena oikein hyvin. Juoksin Svartholmenissa ja Tuskasessa ja sen voin todeta, etten missään muualla ole juoksemisesta yhtä paljon nauttinut. Vaikka alusta olikin koko ajan asfalttia, ei se tällä kertaa haitannut, koska maisemat olivat sitäkin ihanammat. 12km toiseen suuntaan ja samaa reittiä takasin. 
Kun lopetin lenkkini, tuli pieni rytmihäiriö kun tajusin, että ei hemmetti 15.8 olisin tässä vaiheessa vasta puolessa välissä matkaa. Mihin sitä taas on tullu lupauduttuu XD. Yli 30km lenkkejä oon vedelly pari, joten kyllähän ne viimeset 10km tullaa, vaikka väkisin.

***

Huomenna lähden matkaan rauhallisesti ja maaliin pääsy tulee olemaan tavoite numero ykkönen. Kaikki on vaan siitä kiinni kestääkö jalkasyrjä ja toivotaan, että kestää. Neljä ja puol tuntii on sellanen maksimi juoksulle, koska sitte loppuu musat XD. Soittolista kestää 4.28h, joten sitä ennen ois tarkotus olla maalissa,hahaha!! Usein kisoissa vaivun tietynlaiseen transsiin, mikä helpottaa matkan tekoa huomattavasti ja toivon, että huomennakin käy niin. Olen juossut 3 kertaa Helsinki City Runin, mutta ilman opastusta en sitä samaa reittiä pystyisi kisan jälkeen muistin varassa juosta, koska nekin suoritukset on menny niin transsissa, etten kauheesti oo ollu tietonen ympäröivästä maailmasta. Muuten mulla on todella hyvä paikkamuisti, jos kerran oon käyny jossain osaan sinne uudestaankin, mutta toi ei päde kisareitteihin. Veikkaanpa, että huominen tulee olee sen verran tuskanen päivä, etten ihan heti edes haluakkaan muistaa missä sitä tuli juostua.

Tänään olisi tarkoitus hakea kisanumero yms., jotta voin keskittyä kunnolla huomiseen. Huomenna aamulla pitää vaan pyrkiä olla mahdollisimman paljon jännittämättä, koska olen ns vatsajännittäjä, joten mitään imeytymisongelmia en huomiselle kaipaa.

Viime hetken neuvot ovat tervettuleita!
Onko muita tulossa juoksemaan??

2 kommenttia: