.

.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Triathlonisti salilla

Kuten instagramissa vähän lupailin niin tiedossa on vähän tarkempaa tietoa siitä, mitä todellisuudessa teen salilla.
Tällä hetkellä treeniohjelmaani ei kuulu kuin yksi salikerta per viikko, mutta saatan kuitenkin käydä salilla ihan omaksi ilokseni muutenkin, mutta silloin pidän huolen, etten tee mitään liian rasittavaa.

Nyt itse asiaan...

Itselläni on sellainen motto salilla, että vain mielikuvitus on rajana ja mitä enemmän kokeilee uusia hauskoja juttuja sitä pitempään säilyy mielenkiinto tekemiseen. Salitreenit aloitan AINA lämmittelyllä. En ikinä ala tekemään mitään lihaskuntoliikkeitä ennen kuin olen lämmitellyt vähintään 5min. Yleensä kävelen tai juoksen juoksumatolla ihan sen mukaan minkälaisen treenin ajattelin vetäistä.

Joka kerta teen valmentajani minulle suunnitteleman saliohjelman kertaalleen läpi ja sitten fiilisten mukaan teen vielä kaikenlaisia hassuja omia juttuja.
Treeniohjelman mukaiseen salitreeniin kuuluu esim. kyykkyjä, lonkankoukistajaliike, ylätalja myötäotteella, hauiskääntö, selkälihasliike ja penkkipunnerrus.

Kun vain mielikuvitus on rajana niin usein tulee tehtyä lihaskuntotreenit ihan kotosalla. En salillakaan käytä hirveästi painoja vaan treenaan usein oman kehon painolla. Sen verran massaa löytyy omasta takaa, että haastetta riittää ;)
Muokattu käsilläseisonta. Hyvä liike keskivartalolle ja erityisesti
selkälihaksille. 
Näitten käsilläseisontejen lisäksi tulee tehtyä muunlaisia variaatioita kuten esim. yhden käden käsilläseisontaa tai olkapää läpsyjä.

Mutta anyway jos kuitenkin raahaudun salille, vietän siellä vähintään tunnin. Eilen tein vähän enemmän jalka- ja vatsalihas painoitteisemman treenin. Juoksua ajatellen olen vahvistanut tämän talven aikana paljon lonkankoukistajiani ja takareisiä.

Syväkyykky. Tangossa tällä hetkellä itselleni maximi painot
(painoa voisi lisätä n.100kg ja kyykkäys onnistuisi,
 mutta jalat keräävät liian helposti "turhaa" lihasta) eli 30kg. 2x15 sarja
Ei niin syvälle menevä kyykky. 30sek pidolla. 2x15 sarja
Kun etenkin jalat keräävät mulla todella helposti lihasmassaa niin niiden treenaamista olen helpottanut ja pääfokus on ollut hieman muissa lihasryhmissä.
Yhden jalan kyykky helpotuksella. 2x2x20 sarja
Keskikehoa treenatessa olen löytänyt talven aikana ihan uuden vaihteen ja odotankin aina salilla, että milloin on korsettitreenin vuoro. Pyrin myös aina yhdistelemään mahdollisimman monien lihasryhmien treenauksen samaan liikkeeseen.
Ojentajatreeniä 20kg ja pohkeet joutuu samalla töihin.
2x30 sarja 

Tässä liikkeessä yhdistyy kaikkien
lihasryhmien treenaus pebasta ylöspäin. Ojentajapunnerrus ja
 sitten vuorotellen käsiä suorana sivuille.
2x10 sarja

Etenkin alavatsoja vahvistava liike.
3x20 sarja


Tämä on yksi lemppari liikeistäni (ylä kuva). Tasapaino joutuu koetukselle, mikä vain lisää liikkeen tehokkuutta. 2x12 sarja. Haastaavuutta lisään nostamalla toisen jalan pois pallolta ja pitämällä sitä ylhäällä noin 5sekunnin ajan.
Perus istumaan nousu 10kg kahvakuulan kera. 2x20 sarja.


Kahvakuulan heilautus jalkojen välistä. 2x20 sarja
...
Syksyllä oli pientä kyllästymistä salilla treenaamiseen, mutta nyt olen pikku hiljaa alkanut taas löytämään kipinän. Yleinen väsymys on yksi syy siihen minkä vuoksi en sitten aina jaksa raahautua salille vaan vedän humppa jumpan kotona.
...

Seuraavaksi loistava liike, joka edelleen on keskivartalolle hyvä liike ja hapottaa myös hartioissa.
3x20 sarja.

...
Nyt kun tarkemmin aloin miettimään niin eihän mulla ole mitään lemppari lihasryhmää, jota tykkäisin erityisesti treenata. Eka olin, että "joo totta kai se on kädet" sitten mietin et kyl keskikroppaaki o kiva treenata ja kun tarkemmin alko miettimään ni nauttii tää tyttö jalkatreenistäkin xD eli kaikkiruokainen olen salitreenien suhteen, hahaha!!
...
Paljon punnerruksia tulee aina tehtyä ja tässä niistä muutama...




Leuanveto on sellainen liike missä riittää aina tekemistä.
Tällä hetkellä menee vastaotteella 10 leukaa.
Loppuun vielä killeri punnersliike.  Kyseessä on puoliympyrä punnerrus. Vähän leveempi punnerrusasento ja sitten tehdään puoliympyrän muotoista liikerataa. 2x15 sarja



Lupaamaniani videoita en valitettavasti tähän saanut, mutta laitan ne heti kun on aikaa ottaa niistä turhat heilumiset pois xD

Videoita katsellessa huomasin, että taidan pitää salilla aika paljon "luovia taukoja". Treenaamista ei pidä ottaa liian tosissaan ;)

HYVÄÄ KESKIVIIKKOA KAIKILLE!!




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti