.

.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Neljä uutta ennätystä!

Tämä viikko alkoi vähän huolestuttavissa merkeissä, kun maanataina oli sellainen fiilis, että olin tulossa kipeäksi, mutta onneksi tuntemus osottautui vääräksi. Lopulta tästä viikosta tuli varmaankin tämän kevään yksi parhaimmista. Ennätykset meni uusiksi niin uinnissa kuin juoksussakin.

Keskiviikkona oli tiedossa Heltri cupin toinen osakilpailu ja vuorossa oli 400m uinti. Ajattelin lähteä fiiliksen mukaan liikkeelle ja ehkä yrittää jotain parin sekunnin parannusta. Altaaseen hypätessä  olo tuntuikin yllättävän hyvältä ja jo ekojen vetojen jälkeen tiesin, että tänään on mun päivä. En kuitenkaan odottanut sen suurempia parannuksia, vaan pysyin itselleni tyypillisessä mielentilassa eli pessimistisessä. Uimareita oli sen verran paljon, että lähtöryhmiä oli paljon ja vähän yritettiin laittaa samantasoisia uimareita samoihin lähtöryhmiin. En luottanut omaan uintinopeuteeni yhtään ja jättäydyin ihan suosiolla vikoihin lähtöihin.
Kun lopulta se oma vuoro tuli niin alkoi vähän jopa jännittää, koska sillä hetkellä halusin tehdä vähän isomman kuin vain parin sekunnin parannuksen.
Uimarit lähetettiin väliaikalähdöllä liikkeelle neljä/rata ja itse lähdin ensimmäisenä.
Siinä sitten fiiliksen mukaan kauhottiin ja kirjoitin 100m enkan heti alussa uusiksi. Parannusta tuli 8sekunttia ja kevään tavoite täyttyi. Tahti pysyi samana ja tuli siinä heti perään vedettyä uusi 200m enkka, joka parani 15sek. Uinnin keskivaiheilla jouduin tekemään pari ohitusta, jotka hidastivat vähän uintia, mutta siitä voin vaan syyttää itteäni kun en uskaltanu mennä aikaisempiin lähtöihin. Kun sitten vikat 200m oli uitu, pysähtyi kello 29sek aikaisemmin kuin edellisellä kerralla.
Loppujen lopuksi siis ihan hyvä päivä, kun 100m, 200m, ja 400m enkat meni uusiksi ja parannukset eivät olleet ihan mitään pari sekunttia.

Launtaina oli sitten vuorossa tän kauden ensimmäinen maximi suoritus eli 5km juoksukisat. Tavoitteena oli se, että yhtään ei saa säästellä. Kävin aamulla normaalisti uintitreenissä, jotka eivät olleet ihan kaikista rennoimmat. Kisapaikalle pääsy oli jo itsessään ihme bussien sähläilyjen takia, mutta lopulta kuitenkin selvisin paikalle 25min ennen lähtöä ja ehdin ihan hyvin lämmittelemään, vaikkakin olisin toivonut, että aikaa olisi ollut hieman enemmän, mutta tilanteen mukaan edetään.
Ensimmäinen kilometri meni pari sekunttia päälle 4min ja suhteellisen tasaista vauhtia pystyin koko kisan ajan pitämään, mutta sen voin jälleen kerran todeta, että lähdin liikkeelle aivan liian kovaa. Keskitahtini oli lopulta 4.24min/km, johon olen ihan tyytyväinen kun tuo on kuitenkin kovempi kuin tavoitetahtini 13.päivän kuluttua juostavalla HCR:llä. Maalissa olin ajassa 22.04min, johon olen sekä pettynyt että tyytyväinen. 22min raja oli niin lähellä, että olen pettynyt siihen, etten noita paria sekunttia pystynyt ottamaan ajasta pois. Kisakausi on kuitenkin vasta alussa ja olen 100% varma, että tuo 22min raja menee tänä vuonno vielä rikki! Tuloksena oli myös toinen sija naisten sarjassa, joka on kuusi sijaa paremmin kuin viime vuonna.
Loppusuoralla. 
Tänään tiedossa on vielä parin tunnin juoksu noin 5.00-5.30min/km tahdilla ja sitten onkin aika taas alkaa valmistautumaan uuteen treeniviikkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti