.

.

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Onnistumisia ja takaiskuja

Parin viikon aikana on tapahtunut niin hyviä kuin huonojakin asioita triathlonia ajatellen...

Melkein kaksi viikkoa sitten juoksemani 5km kisan jälkeen oikeassa takareidessä oleva vanha vamma alkoi taas ilmoittelemaan itsestään ja pelkäsin, että en pääse ollenkaan lähtöviivalle 9.5 Sandis Trail Sprintissä. Tehokkaan levon ja oikeiden hoitojen turvin pääsin kuin pääsinkin starttaamaan kisaan.

...
Helsinki Central Park runin jälkeisenä maanantaina päätin polkea Porvooseen ja katsoa kuinka kauan sinne tän hetkisellä kunnolla kestää polkea, rennosti siis ei mitään täysiä tykittämistä koko matka. Kun lopulta pääsin maantielle niin keskinopeus oli maantiepätkällä n.35km/h, johon olen erittäin tyytyväinen. Oikea takareisi ei vaivannut koko matkan aikana ja hyvä niin. 
Sää oli niin upea, että poikkesin N'avetta kahvilaan tauolla.
Aivan loistava kahvila! Jos tulee ajettua tie nro 170:a joskus
 niin ehdottomasti kannattaa tuolla poiketa!
...
Lauantaina pääsin sitten kaikista vaikeuksista huolimatta starttaamaan Sandis Trail Sprintille. Tiedossa oli 7km juoksua raskaassa maastossa. Alun helppouden vuoksi pystyin pitämään hyvää tahtia yllä. Aina kallio osuuksille asti tahti oli noin 5:00-5:30min/km, mutta heti kun tultiin ekalle kallio osuudelle niin vauhti tyssäsi melkein kuin seinään. Kengät pohjat olivat märät ja kenkien pito kalliolla vähän mietitytti ja mitään turhia riskejä en halunnut ottaa, niin tuli juostua todella hitaasti kaikki vähänkin haastavammat osuudet. Enpä ole ennen maastossa juostessa käyttänyt niin paljoa käsilihaksia kuin Santahaminassa. Sen verran järkkistä paikoista piti nousta ylös, että hyville käsilihaksille oli käyttöä. 
Kun kalliot oli juostu läpi niin päästiin taas metsään, mutta siinä vaiheessa alkoivat jalat olemaan sen verran tukkoiset, että piti oiken tarkkaan katsoa mihin astuu. Sain kuitenkin kerättyä voimia sen verran, että sain lisättyä tahtia aina vähänkin helpommissa kohdissa. Kun vihdoinkin pääsin maaliin, sain tietää, että olin juossut huonolla juoksulla naisten sarjan kuudennelle sijalle eli voin olla ihan tyytyväinen lopputulokseen. 
Tein lauantaina niin sanotusti käänteisen duathlonin kun pyöräilin alkuverryttelyksi 10km Santahaminaan ja sitten juoksin itse kisan ja sen jälkeen vielä poljin kotio. 
Ihan perus lauantain päivä siis XD

Selvisin juoksusta vain parilla mustelmalla, vaikka oisi kuvitellut, että sillä määrällä mitä kiipesin puissa, rymysin vesilammikoissa ja törmäilin oksiin, olisi tullut enemmänkin vahinkoa,hahah!!

...

Sunnuntaina teinkin sitten rauhallisen 50km palauttelevan pyörälenkin, mutta siitä ei tullutkaan niin palauttava kuin olin suunnitellut kun tuuli oli sen verran voimakas, että sai kyllä ihan tosissaan polkea.

...

Maanataina kävin HCR:a ajatellen valmentajallani hieronnassa ja pidin lepopäivän. Hieronnan jälkeen oikean jalan päkiässä alkoi tuntumaan todella voimakasta kipua ja jalalle astuminen tuottaa välillä vaikeuksia. Ei ole ihan kauhean hyvin mennyt tämä viimeistely viikko HCR:lle
Onneksi kylmähoito on helpottanut!
Toivon todella, ettei jalassa ole minkäänlaista rasitusmurtumaa tai muuta sellaista, mikä vaatisi pidemmänkin tauon. Juoksun olen jättänyt tällä viikolla oikeastaan kokonaan pois ja olen keskittynyt enemmän uintiin ja pyöräilyyn, Nyt on pakko vain luottaa omaan kuntoon ja siihen, että jalka paranee ennen lauantaita.

...

Iloinen yllätys oli se kun uusi kisapukuni saapui maanataina.

Vielä 2XU:n puku ei ole päässyt tositoimiin, mutta eiköhän sillekkin järjesty tilaisuus tuota pikaa.

...

Kaikista takaiskuista huolimatta yritän pitää pään kylmänä lauantaita varten ja välttää turhaa panikointia, mikä on mulle vähän liiankin tuttua. Kunto on mikä on ja kunhan jalan saa kuntoon niin ennätysjahti voi alkaa!!

Onko kukaan lukijoista tulossa juoksemaan Helsinki City Runia?

Hauskaa loppuviikkoa!!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti